18 april 2024

Eén sterk landelijk postnetwerk voor heel Nederland

Vandaag, 8 oktober, heeft PostNL voor het eerst enige duidelijkheid verschaft over het samenvoegen van Sandd en PostNL. Dat zal pas vanaf begin 2020 zijn beslag krijgen.

Het volledige bericht: Sandd en PostNL gaan hun postnetwerken samenvoegen. Deze ontwikkeling volgt na goedkeuring van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Met één sterk Nederlands postnetwerk houden we de postbezorging voor iedereen in Nederland betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar. De samenvoeging brengt ook meer baanzekerheid voor duizenden postbezorgers en maakt het mogelijk om de krimp van de postmarkt op een sociale manier op te blijven vangen. Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we hebben om dit op een zorgvuldige wijze te doen voor alle betrokkenen.

We streven ernaar om alle post van Sandd en PostNL vanaf begin 2020 vanuit het PostNL-netwerk te bezorgen. Na de samenvoeging wordt afscheid genomen van het merk Sandd en de Sandd-postzegel.

We starten nu zo snel mogelijk met de voorbereidingen op het samenvoegen van de twee postnetwerken. Dit doen we stapsgewijs en op een zorgvuldige wijze, voor alle betrokkenen.

Beeld: PostNL